Αυστραλιανό Ποδόσφαιρο Apex Sports

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

AFL: Στο Hall of Fame του αθλητισμού της Αυστραλίας ο Κρις Τζαντ! (vid)

AFL: Στο Hall of Fame του αθλητισμού της Αυστραλίας ο Κρις Τζαντ! (vid)

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές στη νεότερη ιστορία του αυστραλιανού φούτμπολ, ο Κρις Τζαντ, αποτελεί πια μέλος του Hall of Fame του αθλητισμού της χώρας. Ο 39χρονος σήμερα παλαίμαχος παίκτης είχε μπει έναν χρόνο νωρίτερα και στο Australian Football Hall of Fame, στην πρώτη χρονιά που είχε δυνατότητα εισόδου, ωστόσο με την τωρινή του αναγνώριση υπερβαίνει πια τα σύνορα του σπορ του, ξεχωρίζοντας ως ένας από τους συνολικά σπουδαιότερους αθλητές της χώρας.

Ο Τζαντ αγωνίστηκε από την περίοδο 2002-2007 στους West Coast Eagles και το διάστημα 2008-2015 στους Carlton Blues, κατακτώντας μάλιστα και ένα πρωτάθλημα το 2006.

Σε ατομικό επίπεδο, πήρε δύο φορές το βραβείο Brownlow Medal ως ο κορυφαίος παίκτης της σεζόν (2004, 2010) και δύο φορές το βραβείο Leigh Matthews (2006, 2011), δηλαδή το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς από την ψήφο των συναθλητών του. Πήρε επίσης το βραβείο Norm Smith ως ο MVP του (χαμένου) τελικού του 2005.

Τελευταία άρθρα Αυστραλιανό Ποδόσφαιρο

Video Αυστραλιανό Ποδόσφαιρο

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.