Αυστραλιανό Ποδόσφαιρο Apex Sports

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

AFL: Συμφωνία για προσθήκη 19ης ομάδας με έδρα την Τασμανία!

AFL: Συμφωνία για προσθήκη 19ης ομάδας με έδρα την Τασμανία!

Νέο άνοιγμα σχεδιάζει το AFL, αφού υπεγράφη συμφωνία επί της αρχής ανάμεσα στην κυβέρνηση της πολιτείας της Τασμανίας και την κορυφαία λίγκα του αυστραλιανού φούτμπολ για την προσθήκη μίας επιπλέον ομάδας στο πρωτάθλημα. Αυτή η ενέργεια γίνεται όχι τόσο για την αύξηση του αριθμού των ομάδων στο πρωτάθλημα, όσο για την… γεωγραφική εξάπλωση του AFL, προσθέτοντας μία νέα πολιτεία της χώρας στο καλεντάρι και δίνοντάς της ομάδα στο πρωτάθλημα.

Φυσικά, αυτή η συμφωνία έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει ώσπου να γίνει πράξη. Αρχικά, θα πρέπει η διοίκηση του AFL να αποσπάσει τη θετική στάση των 18 συλλόγων, με τον μέχρι τώρα διάλογο να δίνει ενθαρρυντικά δείγματα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να γίνει κατασκευή νέου γηπέδου στην Τασμανία που να πληροί τις προϋποθέσεις της διοργάνωσης, με το κόστος αυτή τη στιγμή να υπολογίζεται στα 486.000.000 ευρώ.

Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν σε σύμπραξη με την κυβέρνηση της πολιτείας, η οποία μπορεί τώρα να είναι σύμφωνη, όμως στην πράξη τα όποια εμπόδια προκύψουν θα αυξήσουν περισσότερο τον χρόνο ολοκλήρωσης των διαδικασιών.

Υπενθυμίζεται πως το AFL προέβη τελευταία φορά σε αύξηση ομάδων τις σεζόν 2011 και 2012 με τις προσθήκες των Gold Coast Suns και Greater Western Sydney Giants αντιστοίχως. Μέχρι τότε το πρωτάθλημα απαρτιζόταν από 16 ομάδες.

Τελευταία άρθρα Αυστραλιανό Ποδόσφαιρο

Video Αυστραλιανό Ποδόσφαιρο

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.