Αυστραλιανό Ποδόσφαιρο Apex Sports

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

ΑFLW: Καταργούνται οριστικά τα λευκά σορτς

ΑFLW: Καταργούνται οριστικά τα λευκά σορτς

Μία διαχρονική παράδοση στο αυστραλιανό φούτμπολ και το AFLW -την κορυφαία γυνακεία λίγκα- φτάνει στο τέλος της, καθώς ανακοινώθηκε πως παύει οριστικά η χρήση των λευκών σορτς. Έτσι, ο άτυπος κανόνας που ήθελε μία ομάδα όταν αγωνίζεται εκτός έδρας να φοράει πάντοτε λευκά για να ξεχωρίζει από τον αντίπαλο, πλέον βγαίνει εκτός πλαισίου.

Αιτία για αυτή την απόφαση ήταν να μειωθεί το άγχος των παικτριών για τυχόν έμμηνο ρήση κατά τη διάρκεια των αγώνων, συμβάν που με λευκά σορτς θα ήταν πολύ πιο ορατό στο μάτι των φιλάθλων και των τηλεθεατών. Έπειτα από μακροχρόνιες έρευνες που έχουν γίνει πάνω στο ζήτημα, έχει αποδειχθεί πως αυτό το άγχος έχει σημαντική επίδραση στην αγωνιστική απόδοση των αθλητριών.

Από τη στιγμή μάλιστα που μόνο οι παίκτριες της μίας ομάδας θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, η ανισορροπία γινόταν ακόμη μεγαλύτερη, οπότε το AFL ως διοργανώτρια αρχή, έλαβε την απόφαση να βάλει τα λευκά σορτς οριστικά στο… ντουλάπι.

Τελευταία άρθρα Αυστραλιανό Ποδόσφαιρο

Video Αυστραλιανό Ποδόσφαιρο

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.